Mooi wonen in Hoevelaken

24 juni 2022
2 Reacties

Zo, dat was een drukke week. Tijd voor een fietstochtje, tijd om de gedachten even te verzetten, het hoofd leeg te maken.

Wow, wat is die Stoutenburgerlaan mooi geworden. Geen asfalt meer, maar sfeervolle straatstenen. Het overhangend groen van de bomen links en rechts maakt het plaatje af. Wel een drempeltje hier en daar. Maar ach, dan hebben de hardrijders ook wat meer tijd om te genieten van dit mooie stukje Hoevelaken. De Stoutenburgerlaan doet meer dan ooit zijn naam aan: het is écht een ‘laan’ geworden. Mooi wonen hier.

Wonen in Hoevelaken wordt steeds mooier eigenlijk. Het centrum wordt opgeknapt, op het gebied van supermarkten hebben we de Heilige Drieëenheid in het dorp: Lidl, Jumbo en Albert Heijn. We hebben een uitstekende bakker en slager en verder alles wat je regelmatig nodig hebt, variërend van de kapper tot de kroeg. De wekelijkse markt zorgt voor gezelligheid en verse noten, kip en vis. En dat alles met gratis parkeren. Hoevelaken is voor de eerste levensbehoeften misschien wel het beste koopcentrum in de regio.

Wat ga ik doen? Fiets ik door het buitengebied naar Achterveld, Terschuur en Zwartebroek? Nee, ik pak de Koedijkerweg naar het Bloeidaal. Even de vogels horen zingen in dit natuurgebied om de hoek.

Wat heerlijk is dit. Fietsje. Zonnetje. Rust. Het was de afgelopen week weer fijn om makelaar te zijn. Een huis kopen gaat iets gemakkelijker nu. Je hoeft niet meer binnen een uur te beslissen, op de gok boven de vraagprijs te gaan zitten om er dan alsnog achter te komen dat je kansloos bent. Dat je niet eens hoeft te bieden omdat het huis al verkocht is. Al die gefrustreerde mensen in je kantoor, leuk is anders. Het gaat nu soepeler. Gelukkig. Het blijft heerlijk om mensen zonder stress en financiële risico’s aan een nieuwe woning te helpen. De sleutel overhandigen van het nieuwe huis, de glimlach die je dan krijgt, het blijft onbetaalbaar.

Ho es, daar aan de slootkant, die vogel staat hoog op de poten. Verrek ja, het is een blauwe reiger. Waar zou het nest zijn? Het mannetje levert de bouwmaterialen aan, het vrouwtje richt het nest in. Haha, net als het bij een verbouwing van een huis ook vaak gaat.

Een fijn huis, een fijne woonomgeving: fundament voor een fijn leven. Een dorp met kroegen, kerken, voetbal, tennis, korfbal, volleybal en badminton, met een schietvereniging en zelfs een pony- en paardenclub. Een dorp dat leeft: met de jaarlijkse dorpsdag, vrijmarkt op Koningsdag, aspergedag, palingroken en dit jaar de wederopstanding van de wielerronde.

Aha, daar heb je het kruispunt alweer. Rhododendrons, het kasteel, de Westerdorpsstraat met nieuwe klinkers, de oude kerk, de Foep, het Overeem-beeld in het park aan de Beukenlaan…

Tijd om een drankje te doen in het centrum. De Wiekslag, De Haen, waar ga ik zitten? De biertjes smaken op beide terrassen lekker.

‘Hi Maurits, kom d’r effe bijzitten…’

Ah, een bekende op het terras. En nog een. En nog een. Tja, een dorp hè…

Maurits Kamphorst,
makelaar en taxateur,
Dé Registermakelaar

2 Reacties

 1. Job
  24 juni 2022
  | Reageren
  | Reageren

  We hebben ook een fijne hockeyclub!

 2. Onno Bresjer
  27 juni 2022
  | Reageren
  | Reageren

  Beste Maurits,
  Leuk beschreven. Jammer alleen dat in je fraaie opsomming van alle geneugten van ons dorp Dorpshuis De Stuw helemaal niet noemt. Ik ben al 8 jaar bezig om het op de kaart te zetten als het sociaal -cultureel centrum van Hoevelaken en zelfs de gemeente is het daar inmiddels mee eens, maar helaas heeft het kennelijk jouw kaart nog niet bereikt. Jammer!
  Met vriendelijke groet,

  Onno Bresjer
  Voorzitter Stichting De Stuw Hoevelaken
  06-511 43311

Laat een reactie achter