Waarvoor dienen taxaties

Wat is uw woning waard?

Voor een hypotheeklening heb je meestal een taxatierapport nodig, zeker als je kiest voor een Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De taxateurs van Dé Register Makelaar taxeren in de regio uw woning of portefeuille. Ook taxeren wij bestaande woningen en nieuwbouwprojecten voor banken, pensioen- en beleggingsinstellingen.

Onze registertaxateurs zijn gekwalificeerde vakmensen en ingeschreven in het register van Vastgoed Taxateurs. Ook zijn zij lid van de NVM en aangesloten bij het NWWI. Alle bankinstellingen accepteren onze rapporten.

Taxaties zijn nodig om uw woning(en) te waarderen op een bepaalde peildatum. Het gaat dan bijvoorbeeld om de volgende taxaties:

  • taxaties voor aan- en verkoop
  • taxaties voor een financiering
  • taxaties voor uitponding (verkopen leegstaande huurwoning)
  • taxaties voor het vaststellen van de huurwaarde.

Heeft een u een gevalideerd taxatierapport nodig?

Alle geldverstrekkende instellingen eisen dat een gecertificeerde taxateur deze taxatie uitvoert. U bent hiervoor bij Dé Register Makelaar aan het juiste adres! Onze makelaars dragen de titel Register Makelaar en Register Taxateur (RM-RT) en hebben veel kennis van de lokale woningmarkt in Hoevelaken, Amersfoort, Vathorst, Nijkerk, Nijkerkerveen, Hooglanderveen, Leusden, Hoogland, Bunschoten-Spakenburg, Utrecht. Dit is essentieel om de waarde van uw woning goed te kunnen taxeren.

Vraag direct een taxatie aan

    Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Google Privacy Policy en Gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.