Bouwkundig rapport

Met een bouwkundig rapport krijgt u een zo goed mogelijk inzicht in de bouwkundige staat van het huis dat u (ver)koopt. 

Duidelijkheid voor de koper en zekerheid voor de verkoper

Wat is er nou vervelender dan achteraf problemen te krijgen over de (ver)koop. Dé Register Makelaar wil zekerheid bieden aan haar klanten en doet er dus alles aan om dit te voorkomen. Daarom wordt voor de (ver)koop veel vastgelegd op papier. Om de huidige situatie van de woning vast te leggen is het bouwkundig rapport nodig. 

Het bouwkundig rapport wordt vastgelegd door een extern bouwkundige. Deze bouwkundige komt van buiten af en kent het huis dus niet. Hij of zij beschrijft alle onderdelen van het huis en koppelt hier een ‘+’ of ‘-‘ waardering aan. De ‘++’ onderdelen zijn goed en de ‘- -‘ onderdelen zijn slecht. Bij slechte onderdelen staat ook aangegeven staat in een kolom aangegeven wat de directe kosten zijn. Moet er op lange termijn iets gebeuren, dan staat dit ook aangegeven. Kopers kunnen daarom rekening houden met extra kosten op zowel korte als lange termijn. Het bouwkundig rapport geeft dus inzicht op onkostenposten. 

Voor de koper

Met een bouwkundig rapport kan de koper zien wat de bouwkundige tijdens de keuring heeft aangetroffen. Mocht de koper hier vragen over hebben, dan is het bouwkundig rapport een praatstuk tussen de koper en de makelaar. Wanneer er onduidelijkheden zijn kan altijd op het bouwkundig rapport worden teruggevallen. Hierdoor neemt de kans op gedoe tussen partijen aanzienlijk af.

In de koopakte

Wanneer er een bouwkundig rapport is opgesteld worden er twee dingen in de koopakte vermeld, namelijk dat er een bouwkundig rapport is gemaakt en dat de koper deze heeft gekregen en er dus van op de hoogte is wat er in staat. Alle partijen weten op deze manier hoe het huis ervoor staat. Stel dat er nu toch een verborgen gebrek in de woning wordt gevonden, dan kan de koper de verkoper hierop aanspreken. In de ergste gevallen leidt dit tot een rechtszaak, die in de meeste gevallen door de verkopers gewonnen wordt. Waarom? Ten eerste omdat alles op papier is gezet. Ten tweede omdat de kopers hebben getekend dat ze ervan op de hoogte zijn wat er wel en vooral wat er niet in het bouwkundig rapport staat. Kortom, een bouwkundig rapport geeft u achteraf veel zekerheid.

Een bouwkundig rapport aanvragen?

Bel ons of vul hiernaast uw gegevens in en wij plannen een afspraak in om, op locatie, de bouwkeuring uit te voeren.

Ik wil direct een bouwtechnisch onderzoek aanvragen!

    Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Google Privacy Policy en Gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.