Richtte Dé Register Makelaar op in: 2009

‘Mijn doel: een gelukkige koper en tevreden verkoper’
Mijn vader werkte op de financiële afdeling van Kamerbeek Groep B.V. in Amersfoort. Toen ik de opleiding tot makelaar deed, regelde hij daar ook een stageplaats. Kamerbeek werd ook mijn eerste werkgever. Daarna deed ik ervaring op bij Huis en Zekerheid Amersfoort, Gerard van der Veer Makelaardij in Hoevelaken en Woonaccent Amersfoort. Inmiddels ben ik ook gecertificeerd taxateur. Voor Woonaccent richtte ik een nieuw kantoor op. Toen dacht ik: dat kan ik ook voor mezelf. In 2009 startte ik op de Hogebrinkerweg in Hoevelaken met Dé Register Makelaar.

Hoevelaken was een logische plek om een makelaarskantoor te beginnen. Ik ben hier geboren en getogen, ik ken het dorp, de huizen en in veel gevallen ook de mensen die in die huizen wonen.

Ik ben vooral een ‘verkoopmakelaar’. Ze zeggen wel eens: een huis verkoopt zichzelf. Oké, maar dan wel met een goede vraagprijs en een goede presentatie. Die presentatie deden we vroeger zelf, nu huren we daar specialisten voor in. Zij maken plattegronden, foto’s, video’s en eventueel zelfs professionele nachtfoto’s.

Door de jaren heen hebben we veel ervaring opgedaan in het onderhandelen. Het doel is om er voor de verkoper een goede deal uit te halen. We maken soms mee dat mensen keer op keer achter het net vissen. Een huis bezichtigen betekent vaak dat je vrij moet nemen van je werk. Als jouw bod dan elke keer te weinig blijkt te zijn, frustreert dat. Onlangs hadden we zo iemand, hij had de moed al min of meer opgegeven. Toen kwam een huis vrij waarvan we dachten dat dat wel eens geschikt zou kunnen zijn. Hij had eigenlijk geen zin meer om nog een bezichtiging te doen. We wisten hem te overtuigen. Nu is hij de gelukkige bewoner van dat huis. Dat wil je als makelaar: een goeie deal, een gelukkige koper en een tevreden verkoper. En als eenmaal de kogel door de kerk is, het papierwerk netjes afhandelen. Dit werk geeft me veel voldoening.

Tegeltjeswijsheid: Je kunt iemand niet tegen zijn zin gelukkig maken.