Nieuwe Kerkstraat 19, Nijkerkerveen

Overzicht

De witte woonboerderij op maar liefst 7920 m² eigen grond toont karakter, heeft een onweerstaanbare charme en is een perfecte plek voor de paardenliefhebber. Op het perceel staan meerdere bijgebouwen waaronder twee grote garages, een grote kapschuur en drie paardenstallen. De rijbak, het weiland en de mooi aangelegde tuin zorgen samen met het grote, verharde buitenterrein dat het aan niets ontbreekt. Dankzij de slaapkamer en badkamer op de begane grond kun je gelijkvloers wonen en boven zijn nog twee slaapkamers.

Deze fantastische woonboerderij staat net buiten de dorpskern van Nijkerkerveen en wordt omringd door vrijstaande woningen, boerderijen en weilanden. In het dorp zijn diverse voorzieningen zoals een buurtsuper, basisschool, voetbalvereniging en een huisartsenpraktijk. Middelbare scholen, een treinstation, winkels en andere voorzieningen vind je in het nabijgelegen Amersfoort en Nijkerk. Het dorp heeft een centrale ligging in Nederland op korte afstand van de A1 en A28.

Indeling:

Begane grond:
Bewonder de buitenzijde van deze charmante woonboerderij en loop naar de overdekte entree, gesitueerd aan de achterzijde. Ook kun je gebruikmaken van de deur aan de kant van de oprit, die toegang geeft tot de keuken.
De zeer ruime hal geeft direct aan dat deze woonboerderij een unieke sfeer heeft. Er is een interessant samenspel van materialen en kleuren, die zorgen voor een huis met een thuisgevoel. Links in de hal zijn de meterkast, een bergkast, de toiletruimte en de badkamer.

In de badkamer zie je ramen aan twee zijden, een ligbad en een houten meubel met wastafel. Aan de overzijde van de hal is een zeer ruime slaapkamer waardoor je de mogelijkheid hebt om gelijkvloers te wonen. De slaapkamer heeft een oppervlakte van 15.9 m² en mooie details, waaronder een houten vloer en een stalraam naast de garderobekast.
De keuken is het toonbeeld van de sfeer van weleer, gecombineerd met het wooncomfort van nu. Op de vloer liggen dezelfde tegels als in de hal en de massief houten hoekopstelling heeft een grote schouw en mooie tegels op de wanden. Het grote Falcon fornuis met meerdere ovens trekt direct de aandacht en verder zijn de vaatwasser en koelkast ingebouwd.

Aan de voorzijde is de 7.60 meter brede woonkamer met een houten vloer, balkenplafond en een inbouwhaard bij het zitgedeelte. Aan de andere zijde is ruimte voor een dressoir, servieskast en een eettafel. Zie je jouw meubels hier al staan? Het uitzicht naar de tuin zal nooit vervelen…

Eerste verdieping:
Terwijl je kunt wonen en slapen op de begane grond, zijn boven nog twee slaapkamers en een ruime overloop. Op de overloop zijn meerdere vaste kasten gemaakt, waardoor je de slaapkamers heel ruimtelijk kunt indelen. De grootste kamer is ingericht als tweepersoonskamer en de andere kamer wordt als atelier gebruikt. De prachtige omgeving zorgt voor meer dan genoeg inspiratie…

Bijgebouwen:
Op het perceel staan meerdere bijgebouwen voor diverse doeleinden. De eerste garage heeft een oppervlakte van 25.4 m² en een nokhoogte van 2.72 meter. Verder is er een tweede, grotere garage/hobbyruimte van 62 m² en een nokhoogte van 3.60 meter, wat interessant is voor de autoliefhebber die een brug wil plaatsen.
Voor het houden van paarden en andere dieren is de stal geschikt. Er zijn drie ruime boxen en de totale oppervlakte is 29.5 m². Verder zijn er nog een berging/tuinhuis en een open kapschuur van 31.4 m², die hoog genoeg is om een tractor of paardentrailer neer te zetten.

Tuin/perceel:
De totale oppervlakte van de percelen is maar liefst 7920 m². Aan de voorzijde zie je een mooi aangelegde tuin en een diepe inrit met buitenterrein, waardoor er meer dan genoeg parkeergelegenheid is. Aan de achterzijde van de woonboerderij is een groot terras gemaakt met een uitstekende zonligging en veel privacy. Verder zie je een mooie siertuin met gevarieerde beplanting, een grote moestuin met kas, prachtige bomen, een kleine wei met dierenverblijf en een omheinde rijbak met verlichting. Aan de achterzijde, bij de open kapschuur en mestplaats, is het omheinde weiland.

Bijzonderheden:

 • Prachtige kans voor het houden van paarden, geiten, kippen en andere dieren;
 • Diverse bijgebouwen voor opslag, hobby en als dierenverblijf;
 • Omheinde rijbak met verlichting;
 • Mogelijkheid om gelijkvloers te wonen;
 • Energielabel G

Details

 • Woonoppervlakte/Perceel (m²):
  100 m² / 7920 m²
 • Aantal slaapkamers:
  3
 • Bouwjaar:
  1930
 • Status:

Google Nearby Places